Brezglutenska ponudba na Hvaru

Brezglutenska ponudba na Hvaru je v trgovinah zadovoljiva. Vsako leto obiščeva drugo destinacijo, oziroma drug otok na hrvaški obali. Brezglutenska ponudba pa je vsako leto boljša.

Trgovine

Zagotovo dobite v vsakem Konzumu polico, kjer ponujajo brezglutensko prehrano. Polica ima posebno označbo “bez glutena”, kjer večinoma ponujajo izdelke proizvajalca Schar.

Že predlansko leto sem pisala o brezglutenski ponudbi na Hrvaškem na splošno in o otokih, ki sem jih obiskala (Brač, Pag, Ugljen, Pašman). Iz leta v leto ugotavljam da se ponudniki na Hrvaškem še vedno ne zavedajo, da je smo ljudje, ki uživamo brezglutensko hrano tudi pomemben segment v ponudbi živil. Razen trgovske verige Konzum se v ostalih trgovinah dobi le posamične izdelke, ki so bolj kot ne naključno brezglutenski, tako kot sem jih našla v eni od trgovin.

brezglutenska ponudba na Hvaru

V gostinskih lokalih nisem preverjala ponudbe, ker sva imela najet apartma in sva si kuhala sama.

Apartma je bil resnično majhen za dva in kuhinja samo dva mini električna kuhalnika. Dopolnila sem ga z od doma prinešenim kuhalom, ki je več kot odtehtal štedilnik. V njej sem pekla pita kruh na hitro, ker mi ga je zmanjkalo,

brezglutenska peka kruha

kuhala sem si mineštre.

mineštra na Hvaru

Posoda je več kot uporabna za kuhanje in pečenje. Vzela sva s seboj dovolj dolg električni podaljšek, da sem lahko kuhala na terasi in uživala na svežem zraku in ne v zaprti kuhinji apartmaja.

skriti zalivi na Hvaru

Kaj ponuja Hvar

Predvsem pa sva na Hvaru uživala v odmaknjenih kotičkih, ki sva jih našla na samotnih poteh. Splača se potruditi, vedno se najde ob plaži borova senca in med skalami dostop do vode.

Obiskala sva tudi mesto Hvar, ki me je prevzelo s svojo zgodovino in patino. Če boste na otoku Hvaru obiščite mesto Hvar.

mesto Hvar

V Jelsi, kjer sva bila nastanjena je ravno tako urbano urejeno središče, ki je zaprto za avtomobile in je resnično lepo urejena promenada.

Predvsem pa, privoščila sem si dopust, odklopila sem se popolnoma od Interneta, vzela v roke knjige in uživala v naravi in šumenju morja. Brez pošiljanja slikic po fb-ju kje sem, saj to ni pomembno za druge, jaz pa tako ali tako vem, kje sem in s kom sem, predvsem pa kako se imam.

 

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja