Burger iz nakaljene čičerike

Nedeljsko kosilo, ki je narejeno na ekspres. Danes se mi ni hotelo kaj dosti postopati pred štedilnikom. Pa sem kljub temu želela okusnega kosila. In nakaljena kuhana čičerika je odlično izhodišče za burger iz nakaljene čičerike.

Burger iz nakaljene čičerike, ki je pred tem že kuhana je res hitra osnova za odlično kosilo.

Ob pogledu v hladilnik sem našla že nekaj časa samevajočo kuhano nakaljeno čičeriko. Občasno jo skuham nekoliko več, in jo zaprem vročo v kozarce, ter jih ohlajene postavim v hladilnik. Pokrovčke dobesedno posrka navznoter, tako se res odlično konzervira. Tako imate čičeriko vedno pri roki.

burger-iz-nakaljene-cicerike-4

Dve pesti čičerike sem dala v sesekljalnik, dodala pest pora ter obilico začimb, po nasvetih iz knjige Ščepec vedenja.

burger-iz-nakaljene-cicerike-5

Nekoliko sem vse skupaj v sesekljalniku sesekljala, vendar ne v gladko maso. Ker je bilo vse skupaj nekoliko tekoče, sem za vezivo dodala indijski trpotec. Je super zgoščevalec, vsebuje obilico vlaknin in jed močno rahlja.

Polpete pečemo pokrite na minimalnem ognju 12-15 minut na eni in 12-15 minut na drugi strani. Pripravila sem polpete in jih nato dala peči, med tem ….

burger-iz-nakaljene-cicerike1

… sem na vrtu pobrala špinačo, drobnjak in solato. Pred leti mi je kolegica dala sadiki špinače za obiranje. Ne vem kako se imenuje, vendar mi sedaj vsako leto obilico rodi in je to ena prvih zelenih listkov, ki jih na veliko uživam.

Špinačo sem samo na hitro obarila, precejeni in zmiksani dodala sol, nariban muškatni orešček, olivno olje in potresla z obilico svežega domačega drobnjaka.

Vse skupaj pa sem zaokrožila s skledo domače solate.

Burger je bil neverjetno rahel in sočen. Skratka popolno kosilo v dobre pol ure.

burger-iz-nakaljene-cicerike-3

Pa dober tek vam želim!

 

 

 

6 komentarjev

  1. Tale špinača izgleda super. Morda veste bi se kje dalo kupiti seme? Izgleda da zelo obilno raste in bi se jo res splačalo gojiti na vrtu. Hvala

    1. Pozdravljeni Anže!
      To je res odlična špinača. Dobila sem jo v dar od kolegice. Rodi tako zelo obilno, da je potrebno samo nekaj malega stebelc in jo lahko obiramo vsakodnevno. Zavzema pa zelo malo prostora na vrtu, ker raste v višino. Mislim, pa da je nekaj semena še doma, če ga potrebujete povejte 😉
      LP Suzana

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja