Kvinojin “korn” fleks, ali kratko kvino fleks

Danes je dan za lenarjenje, ali pa bloganje.
Tole sem morala takoj podeliti z vami, tako sem navdušena. Naredila sem odličen kvino fleks, po domače lahko rečemo korn fleks, vendar je narejen iz kvinoje.

Imam črno kvinojo, ki ji bo potekel rok trajanja in sem razmišljala, kako ji ga podaljšati.

Poskusila  sem narediti domači “korn” flaks, ki sem ga poimenovala kar kvino fleks. Takoj ko je bil narejen, sem preizkusila.

ODLIČNO! mnjami  In tako preprosto.
Brez dodanih sladkorjev in maščob.
Z dodanimi vlakninami in z obilico beljakovin. Odličen zajtrk za urejanje prebave in dobro koncentracijo.

Potrebujemo:
300 g kvinoje brezglutensko deklarirane
15 g indijskega trpotca
sol
voda

kvinojin fleks 1

Črno kvinojo sem namočila za 24 ur. Vmes sem jo enkrat sprala. Predno sem jo dala kuhati, sem jo ponovno sprala, da sem odstranila saponine. Z tako dolgim namakanjem, je kvinoja že začela kaliti, s tem je pridobila na energijski moči, odstranili so se fitati in tako je postala kvinoja polno hranila.
Skuhala sem jo na vodi do mehkega. Dolila sem toliko vode, da je bila zmes gosta. Kuhani sem dodala indijski trpotec, posolila in zmiksala s  paličnim mešalnikom. Indijski trpotec dodamo da se zmes poveže, sicer bi se kvino fleks po sušenju zdrobil v prah.
kvinojin fleks 2
Nato sem jo razmazala na sušilnik. Za podlago dam papir za peko, da se ne sprime s sušilnikom. Moj korn fleks, ups oprostite kvino fleks bo kmalu nared.
V zadnji plato, pa sem naložila narezano sadje, da si ga lahko umešamo k kvino fleksu za zajtrk.
Suhega sem nalomila na majhne koščke.
kvinojin fleks 3
Primerno je za suho zobanje ali za zajtrk. Lahko dodamo še suho sadje. Obrok je polno beljakovinski, ter kot tak priporočljiv za zajtrk pred izpiti, šolskimi testi, saj beljakovinski zajtrk, ki je tudi brez dodanih sladkorjev omogoča boljšo koncentracijo.
Zato dragi učenci, dijaki in študntje, zavihtite kuhalnice in si naredite sami odličen zajtrk. Posušen kvino fleks skupaj s suhim sadjem lahko hranite v zaprti posodi.
kvinojin fleks 5

1 Comment

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja