Hiška zelišč – prva slovenska certificirana ekološka kozmetika

Tu najdemo tudi izdelke brez glutena.
Že pred časom sem pisala članek o glutenu v kozmetiki. Danes pa vam z veseljem posredujem novico o pravi slovenski eko certificirani kozmetiki.
PRVA SLOVENSKA CERTIFICIRANA EKOLOŠKA KOZMETIKA. Med izdelki jih je veliko, ki ne vsebujejo GLUTENA.

Patricija o svoji kozmetiki pravi takole:
Ne glede na to ali kupuješ luksuzne kozmetične izdelke ali izdelke »za vsak žep«, izdelke, ki napeljujejo na čisto in naravno; vsem je nekaj skupnega – od njih pričakuješ, da bodo naredili čudeže.

herbiona4

Jaz ti žal ne morem obljubiti čudeža, prepričana pa si lahko, da boš z izdelki ekološke kozmetike narave ZELENO, prve slovenske ekološko certificirane kozmetike, dobila naraven izdelek, ki ne vsebuje snovi, ki bi kakorkoli škodovale tvojemu zdravju, koži ali okolici. Kozmetiko sem začela izdelovati za svojo uporabo, saj na trgu nisem našla (in roko na srce) še vedno ne najdem izdelkov, ki vsebujejo ekološke sestavine, ob enem pa so prosti vsakršnih po moje nepotrebnih dodatkov za lepšo konsistenco, lepšo barvo, hitrejše vpijanje in podobno.

Rezultat moje kreacije so naravni, ekološki, dišeči in certificirani izdelki za obraz in telo.

Z iskrenim pristopom zagotavljam, da uporabljene sestavine napeljujejo tvojo kožo in duh k dobremu počutju. Moja filozofija je narediti izdelek, prost kemikalij, pesticidov, ki s premišljeno sestavo, po načelu manj je več, zadostijo potrebam naše kože.
S prvinskim vonjem  pa te popeljejo nazaj, k naravnim izvorom olj in rastlin.

MILO

Dnevni izdelki za nego obraza in telesa, mazila, kreme, losioni, maske, so mešanica certificiranih ekološko pridelanih olj, rastlinskih destilatov, maceratov in tinktur, naravnih eteričnih olj, izbranih zelišč in rastlin. Izbira sestavin s certifikatom o ekološki (bio) pridelavi, lastna vzgoja rastlin in njihova obdelava ob točno določenem času je edina pot, do čim bolj zelenega izdelka, brez nepotrebnih sestavin in kemikalij.

Veliko izdelkov je brezglutensko deklariranih. Mila, kreme za obraz, negovalna olja za telo, maske, kopalne soli in ostalo.

Ob vsakem  izdelku v hiški zelišč na njihovi spletni strani najdete označeno, kateri izdelki so brez glutena. Kupite jih lahko preko spletne prodaje poleg tega pa še v Kalčku v Ljubljani, Biosvet, MIR, Tevžev brlog, Skrinja v MB v Zeleni točki v MS, Domače dobrote v Velenju, v Gajbici v Trbovljah. Ostale ekološke trgovinice pa imajo pretežno mila, čaje  to so Ajda, Norma, Cekar v MB, Bajka Gornja Radgona, Biolek Mala Nedelja, Sanovita Lendava.
Hiško zelišč pa najdete tudi na FACEBOOKU.

 

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja