Šparglji in sneg v aprilu mesecu

Danes je prav poseben dan.  V kuhinji so na pultu šparglji in sneg na vrtu v aprilu mesecu?

Zima se nikakor noče posloviti, čeprav je pomlad že pošteno potrkala na duri.

sneg in šparglji 3

Z žalostjo in skrbjo opazujem, kako se narava ne more odločiti ali bi se poslovila od zime in dala zagon pomladi.

Bije se težak boj. Ko gledam skozi okno v tem trenutku močno sneži. Z neba padajo kosmi snega, ki sem jih pričakovala celo zimo in jih ni bilo. Skozi okno pod ulično svetilko je mamljiv pogled na snežni vrtinec. Pa se zdrznem in pomislim, da smo konec aprila meseca se sprašujem, zakaj se nam narava neprestano zoperstavlja? Pravzaprav je dolgo tiho prestajala naše nič lepo obnašanje do nje, sedaj pa se to kaže v nenehnih spremembah klimatskih razmer.

In danes sem imela za kosilo šparglje in avokado. Pomladno poslastico, ki bi jo za večerjo ob takem vremenu kar težko spravila v usta.  Tako pozimi nikakor ne ugajajo jagode ali borovnice in poleti kislo zelje. Vsak čas zahteva svoje, tako v naravi, kot  v kulinariki. Spoštujmo to.

In kosilo je bilo sila preprosto.

Skuhala sem šparglje, ki sem jih obogatila s češnjevcem in avokadom. Tudi češnjevec je sicer še zgoden, vendar glede na to, da domači paradižniki že pridno rastejo pod pokrito streho, sem malo pohitela z nakupom. Pa tudi barvna kombinacija je tako vabljiva, da se ji  nisem mogla upreti. Da o kombinaciji okusov sploh ne govorim ampak samo zamomljam.

sneg in šparglji 1

Vse sem drobno narezala, pokapljala z limoninim sokom ter posolila. Hitro enostavno, predvsem pa okusno. V vsakodnevnem tempu moramo imeti vedno v mislih tudi tiste hitre recepte, ki so okusni, predvsem pa polno hranilni, brez dodatkov, E-jev, prevelike količine soli, sladil in ojačevalcev okusov. Pa so okusi ravno tako polni in odlični.

sneg in šparglji 2

Ali sploh lahko verjamete da zunaj sneži. Jaz ne morem 😉 Tako hitro sem se lotila jedi, da sem tokrat pozabila na začimbe. Kaj bi dodala. Nekaj kar pogreje, saj zunaj sneži, morda bi se prilegel suhi ingver.

Še vedno  mi ne gre skupaj, šparglji in sneg v aprilu mesecu.

Dober tek, pa počakajte na boljše vreme 😉

1 Comment

  1. Really trhotwsrtuy blog. Please keep updating with great posts like this one. I have booked marked your site and am about to email it to a few friends of mine that I know would enjoy reading..

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja