V šolah pozabljajo na otroke s predpisanimi dietami:

V šolah pozabljajo na otroke s predpisanimi dietami: ‘Za malico kos kruha in marmelada. Vsak dan, vse leto.’

Svet na kanau A Oglejte si prispevek    

Otroci, ki morajo zaradi svojega zdravja, denimo zaradi hude alergije na oreščke, jesti strogo nadzorovano hrano, v šolah le redko dobijo obroke, ki so prilagojeni njihovi medicinski dieti in so zanje varni. Ponekod gre celo tako daleč, da ti otroci svojo hrano prinesejo od doma, pa jim šole zaradi higienskih pravil HACAPA teh obrokov ne dovolijo pogreti v kuhinji ali pojesti v jedilnici.

2 komentarja

  1. Ker živimo v Sloveniji.

    Obrazložitev:

    V Sloveniji so še vedno prisotni ostanki socializma, ko posameznik ni bil pomemben, pomembna je bila le skupnost. Na posebne potrebe posameznika se ni gledalo.

    1. Spoštovani! Poskušajmo pogledati s svetle plati. So stavri, ki so bile nekoč boljše, nekatere pa slabše rešene. Ker je v tem trenutku problematika vedno bolj pereča, vedno več je otrok z medicinsko predipsanimi dietami, je prav, da se prične urejati sedaj in tukaj. Če ste mnenja, da je prav tako nas podprite, delite naše objave, da bo naša družba o tem obveščena in bo razumela naša prizadevanja. Da bi bilo čim manj stsk otrok in njihovih staršev. Saj sodoben način življenja žal ne omogoča, da bi lahko starši otrokom zagotavljali hrano za cel dan zaradi službenih obveznosti, stari starši pa so v večini primerov tudi aktivni po službah, torej je treba stvari začeti reševati sistemsko na državnem nivoju.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja