Mi gremo pa na morje paradižnike sušit

Pa smo šli. In imeli smo se lepo. Kuhali, jedli, plavali, spali in se veselili. Pa vreme je bilo naklonjeno. In terasa fenomenalna, cel dan obsijana s soncem. Pa ne da sem rada na direktnem soncu. Vse prej kot to. Ampak je bil idealen prostor, da si med dopustom posušim paradižnike.

Da, sušeni paradižniki, tisti ki jih tako z veseljem opazujem v trgovinah in niso brezglutensko deklarirani, tako da sem vedno v dvomu, če jih lahko kupim. Lani sem jih sušila v domačem električnem sušilniku. Bili so dobri, ampak direktno s sonca pa so odlični, še več, celo izvrstni.

Najprej nakup primernih pelatov pri branjevki.

sušenje paradižnika 1

Pelate sem dobro umila očistila in prerezala na polovico. Odstranila sem trdi zeleni del in jih zložila na pladnje, oziroma  kar je bilo v apartmaju na voljo.

sušenje paradižnika 2

Vse skupaj sem dobro posolila, da poleg ne pride muha. Prekrila sem z gazo, da sem res popolnoma zaščitila pred mrčesom. Vse pripomočke sem že z naenom nesla s seboj na morje.

sušenje paradižnika 3

In potem naprej je delalo sonce. Ves dopust smo jih intenzivno opazovali. Sicer, ne bi bilo slabo, če bi dopust podaljšali še za en dan, potem bi bili res presušeni.

Tako pa sem doma takoj naredila paradižnikov pesto in brbončice se že oblizujejo samo ob misli na okusen obrok brezglutenskih testenin.

 

 

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja