Pečena jabolka s kutinami

Da ne boste mislili, da bo šlo brez sladic. Ne dvomiti. Jaz se jim ne odrečem. Vendar bodo tokrat tiste preproste, prvinske, brez dodatkov. Pečena jabolka s kutinami.

Vendar moramo predno se odločimo za tako sladico to v svoji glavi razčistiti. Razčistiti predvsem to, kaj je za koga sladica.

Če je sveže sadje za vas sladica je to več kot izvrstno. Zame je najljubša hitra sladica domače suho sadje, za to se vsako leto potrudim in posušim čim več domačega sadja.

Lahko pa si iz svežih jabolk naredite pečena jabolka. Ker imam doma že nekoliko uvela jabolka, saj nimam najboljše hrambe zanje, so pečena prav izvrstna.

Jabolka sem izkoščičila. Kutino pa narezala na kocke. Kutine sem dobro namočila v soku ene limone, sicer takoj oksidirajo.

Dodala pa veliko cimeta in kurkume, ter vse napolnila v izdolbena jabolka. Začimbe in zopet  začimbe, ne pozabljajte nanje!

Preostanek limoninega soka sem zlila na pekač in vse skupaj prekrila z alu folijo za pol ure, da se je dušilo v lastnem soku. Nato sem folijo odmaknila in pekla še 20 minut, ves čas na 180°C.

Preprosto in odlično.

Kutina ima zelo veliko pektina, zato ni užitna surova, je pa zato bil sok popolnoma želatinast in sem jabolka pred serviranjem polila s sokom, ki se je izcedil iz jabolk, kutin in dodanega soka limon.

Dodala nisem nobenega sladkorja, le veliko začimb, saj so začimbe enkratni čistilci telesa po praznikih.

Odlična sladica, odlična malica, vedno odlično, kadar si zaželimo pečena jabolka. Pa tako preprosto in prvobitno.

 

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja