Ajdova kaša z jabolki

Danes so si moji privoščili domači “šmorn”. Meni pa je tako zadišalo nekaj sladkega in to na hitro. Ajdova kaša z jabolki je bila ideja, ko sem zagledala na pol nakaljeno ajdovo kašo, ki sem jo namenila naslednji dan za polpete za kosilo.

In takoj mi je padla ideja za sladko poslastico. Ajda in domača jabolka. Več kot odlično.

Narezala sem na krhlje štiri velika jabolka.

ajdova kaša z jabolki 1

Dodala 100 g nakaljene ajde in žlico domačega vanilijevega sladkorja. Domači vanilijev sladkor pripravite tako, da vanilijev strok, ki smo mu odvzeli semena, shranimo v steklen kozarec skupaj s sladkorjem. Dobro zpremo in po kašnih treh do štirih tednih preverimo. In diši vse skupaj po vaniliji več kot odlično.

ajdova kaša z jabolki 2

Ter vse skupaj pristavila na ogenj. Dodala sem kakšen deciliter vode. Jabolka spustijo veliko vode. Po potrebi lahko vročo vodo dolijemo, da bo ajdova kaša z jabolki imela ravno pravo gostoto. Težko je natančno povedati koliko vode, saj so jabolka različno sočna.

ajdova kaša z jabolki 3

Ko se ajda popolnoma zmehča, voda povre je jed končana. Na krožniku jo potresemo s cimetom.
Uživamo lahko vročo ali hladno. Lahko si jo privoščimo za zajtrk ali malico. Vedno pa gre za pravo poslastico, ne glede na čas in prostor dogajanja.
Odličen obrok pripravljen v 15. minutah.

 

 

 

1 Comment

  1. The points you have given here are rather useful. It had been such an enrtitaening surprise to have that awaiting me when I woke up today. They are always to the point plus easy to learn. Thank you very much for the thoughtful ideas you’ve got shared here.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja