Brezglutenska gostinska ponudba

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je skupaj s Slovenskim društvom za celiakijo (SDC) preverila kakšna je brezglutenska gostinska ponudba koliko lahko zaupamo gostinski ponudbi “brez glutena”?
 

V izbranih gostinskih obratih so preverili, v kolikšni meri lahko ljudje s celiakijo zaupajo gostinski ponudbi »brez glutena«.

Ugotovitve so predstavili na novinarski konferenci, rezultati pa so za bolnike s celiakijo slabi, so zapisali v  svet 24,
Tudi zveza potrošnikov je izsledke zapisala na svoji spletni strani.
V zadnjem mesecu, ker se je začel začetek šolskega leta, dobim veliko več vprašanj glede priprave hrane v šolah in vrtcih.
Nekateri so celo mnenja, da če otrok nima težav, da potem ni potrebno, da so tako zelo striktni pri dieti. Mnogo je komentarjev, da imajo posamezniki nežnejšo obliko celiakije in da doslednost ni tako zelo pomembna. To so zelo velike zmote. Na to temo si preberite članek, ki je bil objavljen v reviji Gostinec, napisala sem vse to že v svoji knjigi Življenje BREZ GLUTENA in še vedno poudarjam, da diagnoza celiakija pomeni popolno odsotnost glutena v prehrani bolnika s celiakijo.
Ne dovolite si zatiskati oči, sprejmite vašo novo sonato, pa čeprav to pomeni življenje brez glutena.
 
Ne objokujte časa za pripravo hrane, objokujte čas, ko se  počutite slabo.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja