Coca-Cola je odlična

Prav zares ne morem verjeti.  Coca-Cola je odlična. Ne samo da je odlična. Navdušila me je. Zame je bila v danem trenutku neprecenljiva. Neprecenljiva s svojo energijo, saj nam je polepšala bivanje v kuhinji.

Mislim, da ne razumete mojega “nakladanja”.

Tudi jaz na vašem mestu ne bi razumela mojega poveličevanja Coca-Cole, sploh če poznate moj življenski  nazor.

Nikoli nisem marala Coca-Cole, tokrat pa sem jo kupila brez slabe vesti.

Le kako se je vse skupaj začelo?

Pred dobrima dvema mesecema mi je v kuhinji začelo smrdeti iz odtoka. Poskušala sem vse mogoče, vlivala kis, kis in sodo bikarbono, pa vročo vodo, pa strupene preparate, ki so obljubljanli vonj po rožicah in še bi lahko naštevala. Bila sem že popolnoma obupana. Vse kar mi je prišlo v trgovini pod roko in so  mi obljubljali čudež sem kupila. Smrdelo je tako močno, da je bilo že težavno stati poleg korita.

Pa sem se odpravila povprašati strica googla, kaj on meni.

Najprej sem našla vse predloge, ki sem jih že preizkusila. Med ostalim sem prebrala, da vodovodarji pridejo na dom in napol razstavijo lijak z odtokom, ker je vse skupaj narobe zvezano. A kako, saj že deset let kuhinja funkcionira. V hiši pa se kaj takega v njenem obstoju v petindvajsteih letih še ni dogodilo. In zadnji med njimi, ki je bil še nepreiskušen je bila Coca-Cola. Nalij in pusti čez noč.

Nimam kaj več izgubiti.

In nisem. Kajti Coca-Cola je odlična za čiščenje odtokov, oziroma za odpravo smradu iz njih.

Pridobila sem. Ni bilo več smradu. Čez nekaj dni se mi je zdelo, da morda zopet nekaj smrdi, pa sem še enkrat ponovila vajo. Vzela sem še brizgalko in sem nabrizgala Coca-Coo, še v gornji “zasilni odtok”, če so se tam tudi razmnoževale še kakšne smrdeče bakterija.

In glej. Sedaj je mir pri hiši že kar dolgo časa. In vonj po rožicah iz kuhinjskega sifona.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja