Kako postarati les ali pohištvo

Da je packanje z barvami je pravi užitek sem vedela že kot otrok. Kako postarati les ali pohištvo pa sem sem naučila šele sedaj. Ko sem potrebovala lesene deske, ki izgledajo postarano, sem se morala kar precej potruditi. Iskala sem različne rešitve, dokler nisem našla preproste rešitve.

Našla sem pravo barvarnico, ki lahko ponudi barve za staranje pohištva in te nauči kako postarati les ali pohištvo.

Za podlago za slikanje sem uporabljala parket, laminat, vinile,. Nato sem le našla dobre stare bosanke, ki sem jih obrusila in omila in so mi dolgo časa služile. Zaželela pa sem si barv. Različnih barv lesa.

Z večplasnimi raznobarnimi nanosi krednih barv in brušenjem lahko ustvarimo videz postaranega lesa Le ta daje prijetno toplino in domač izgled. Ko sem vstopila v barvarnico so me za pultom pričakale nasmejane oči g. Urške in g. Jožeta, ki sta takoj razumela moje želje in me popeljala dobesedno v pravljični svet. Prikazala sta mi kako lahko postaram les, kako lahko postaramo čelnice pohištva tako, da dobimo vintage izgled.

In moje deske so zaživele v barvah.

Vedno sem si želela naučiti, kako postarati les ali pohištvo.

No sedaj vem, da je to resnično mogoče na preprost način. Vendar z obilico potrpežljivosti. Znanje in materijal pa dobite v mali prijazni barvarnici. Pa veselo na delo.

 

 

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja