4. rojstni dan bloga

Za 4. rojstni dan bloga sem se že za zajtrk sladkala s koruznimi fermeniranimi palačinkami.

Že 4. rojstni dan bloga

Kako čas hitro beži. Še se spominjam, kako sem s strahom na eni strani in z zanimanjem na odziv pisala prvi prispevek na blogu. Lepi spomini so na prve začetke pisanja. Na prve poglede na lasten blog. Kako mi je bil všeč, kako sem ga spreminjala in čez čas prerasla in si zaželela svojo lastno domeno.

Ja že leto in pol imam lastno domeno, kamor sem prenesla velik del starega bloga, ki sem ga nato zaprla za oči javnosti in se povsem posvetila novemu blogu.

Sedaj nekoliko manj objavljam, pa vseeno velikokrat zaidem na blog in pokukam kaj se dogaja. Morda potrebujem malo manj intenzitete ali pa nekoliko več aktualne tematike.

Sedaj se posvečam bolj drugim aktivnostim. Ko bo čas bom tudi na to temo kaj več  napisala. Sedaj pa vam moram predstaviti preprost recept za fermnetirane koruzne palačinke, ki sem si jih danes privoščila za zajtrk.

Palačinke za zajtrk so prava poslastica za začetek dneva.

Če pa so povrhu še fermentirane in koruzne, pa še okus prekaša vsa pričakovanja, je to res lep začetek dneva. Ko sem si jih postregla na krožnik mi je kar sapo vzela izjemno močna rumena barva koruze, ki je kar vabila, da vanje slastno zagrizem.

Odkar sem jih prvič naredila, se v zadnjem času večkrat znajdejo na mojem krožniku. Tokrat sem jih napolnila z naribanimi breskvami, ki sem jih našla v hladilniku, ki sem jih zmešala z limoninim sokom in dodatkom sladkorja, ker so se mi zdele nekoliko prekisle. To je seveda stvar okusa, idej in založenosti hladilnika.

Recept za koruzne droži pripravim kot recept za prosene droži.   

Dodam samo toliko vode, kot je potrebno, da dobimo primerno zmes za palačinke. Dobro je, da dodamo psyllium. Dobi se tudi brezglutensko deklariran. Na 2 dcl zmesi ga dodamo porezano kavno žličko. In dodam še kavno žličko tapiokine moke. Pustimo, da počiva zmes pol ure. Dodamo sol in vodo po potrebi in pričnemo s peko.

Pečejo se lepo kot klasične palačinke. Pohrustajo pa se še hitreje 😉

Vam jih toplo priporočam.

Uživajte v poslastici, pa čeprav so to klasične palačinke, vendar v novi preobleki.

 

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja